De ce ERP??

Exista mai multe motive pentru care o companie, fie de mari dimensiuni fie o societate comerciala obisnuita ar putea merge pe solutia utilizarii unui ERP in detrimentul vechii aplicatii. Intre acestea se pot enumera:

Rapiditatea si corectitudinea datelor prelucrate. Experienta ne spune ca este extrem de importanta informatia obtinuta la momentul oportun in forma solicitata si desigur, corecta. In acest sens, Neomanager sau B-Org vin cu solutii extrem de versatile de personalizare a rapoartelor standard oferite de aplicatie. Fara riscul de a deteriora un raport standard, utilizatorii pot genera rapoarte personalizate care devin vizibile doar pentru ei insisi sau pentru toti ceilalti utilizatori.

Aplicatiile vin „la pachet” cu servicii de implementare. Desigur orice inceput este uneori dificil dar important este sa se faca corect. Atunci si beneficiile nu vor intarzia sa apara. Aproape intotdeauna exista usoare reticente ale personalului la nou sau la schimbare. De aceea serviciile de implementare pe care le oferim, bazate pe experienta multor implementari reusite la activ, sunt atat de importante. Astfel personalul va accepta mai usor schimbarea si va intelege ca toate aceste eforturi vor fi de folos atat in activitatea si profitabilitatea companiei cat si in usurarea si optimizarea propriei activitati. Intre serviciile de implementare putem enumera:

 • asistenta tehnica;
 • asistenta functionala;
 • instalare;
 • import date din vechea aplicatie;
 • instruirea personalului;
 • post – asistenta;
 • configurare rapoarte personalizate;

Configurarea drepturilor. Orice management este interesat de acest aspect. In functie de competenta, utilizatorii primesc drepturi in aplicatie strict pe ceea ce trebuie sa lucreze. De exemplu o persoana care utilizeaza doar partea de vanzari nu are drepturi in modulul contabilitate. Un utilizator care lucreaza intr-un grup de firme si este angajat doar al uneia din societati nu trebuie sa aiba acces la datele altei societati din grup. Un utilizator care are drepturi doar pe una din gestiunile unei societati nu are acces la alte gestiuni. Desigur toate aceste aspecte se discuta in implementare. Mai intai cu managementul se stabilesc competentele apoi se definesc seturile de drepturi pe fiecare utilizator in parte.

Accesul managementului la date din orice locatie. Aplicatiile ERP Neomanager si B-Org permit accesul persoanelor angrenate in management din orice locatie daca se doreste acest lucru. Acest lucru presupune desigur o securizare corespunzatoare a accesului.

Putem desigur oferi consultanta functionala in acest sens.

Client/server. Aplicatiile Neomanager si B-Org utilizeaza tehnologia SQL oferita de Microsoft. Acest lucru confera stabilitate aplicatiei si rapiditate atat in operare cat si in obtinerea rapoartelor. Desigur tehnologia de confirmare a tranzactiilor aduce un plus in securitatatea acestora.

Salvarea datelor. Salvarea datelor poate fi automatizata atat in timpul zilei cat si de noapte pentru activitati 24/24. Acest lucru ofera posibilitatea recuperarii rapide a datelor in forma cea mai recenta in cazul unui crash de server. De asemenea, aplicatia ofera si avertismente, daca din motive tehnice nu s-au putut efectua salvarile din timpul noptii sau mai vechi de 3 zile. Suplimentar pe un server se poate utiliza tehnologie RAID pentru protectia datelor. In implementare se pot pune la punct toate aceste aspecte.

Module obligatorii

Orice ERP care „se respecta” trebuie sa includa urmatoarele module:

 • Gestiune;
 • Incasari/plati;
 • Contabilitate;
 • Salarizare;
 • Mijloace Fixe;
 • Notificari E-mail (facturi emise, solduri);

Consistenta datelor. Poate ati intampinat dificultati in ceea ce priveste consistenta datelor unei aplicatii de gestiune sau contabilitate. Mai concret, toate datele introduse corect, rezultate eronate. Aplicatiile realizate in mediul DOS vin de obicei „la pachet” cu atfel de probleme deoarece atunci tehnologia tranzactiilor in retea nu se realiza tocmai corect. Tehnologia SQL impreuna cu Neomanager si B-Org rezolva elegant aceste probleme de consistenta a datelor prin integritatea referentiala si nu numai. In implementare se poate purta o discutie despre toate aceste aspecte de consistenta si avantajele oferite.

Protectie GDPR. O aplicatie ERP cu o baza de date de tip client/server ofera protectie GDPR prin doua metode:

 • drepturi limitate pentru utilizatori; Accesul utilizatorilor in cadrul ERP se face in mod controlat prin configurarea inca din perioada de implementare a drepturilor pe care fiecare utilizator le va avea in cadrul aplicatiei, astfel zonele „sensibile” putand fi protejate.
 • acces limitat la baza de date; Intr-o arhitectura de tip client/server, datele sunt protejate de acces neautorizat prin faptul ca serverul este o masina dedicata cu acces controlat, iar statiile de lucru doar trimit si primesc date catre si de la server numai prin intermediul aplicatiei ERP.